Stołówka szkolna


JADŁOSPIS
 

Data

I danie

alergeny

II danie

alergeny

Poniedziałek

22.05.2017

Zupa jarzynowa z natką pietruszki

1,7,9

Gulasz wieprzowy

Kasza

Ogórek małosolny

1,7,10

1

 

Wtorek

23.05.2017

Zupa pomidorowa z zacierką i natką pietruszki

1,3,7,9

Stek duszony z cebulką

Ziemniaki z koperkiem

Kalafior gotowany z masłem i bułką tartą

Rzodkiewka

1,6,7,9,10

 

1,7

Środa

24.05.2017

Zupa ogórkowa z koperkiem

1,7,9

Makaron penne z kurczakiem i brokułami

Jabłko

1,3,7 ,10

 

Czwartek

25.05.2017

 

Zupa owocowa z makaronem

1,3

Filet z miruny smażony

Ziemniaki puree

Surówka z młodej białej kapusty

1,4

7

9,10

Piątek

26.05.2017

Zupa fasolowa

6,9,10

Knedle z truskawką i masłem

Banan

1,3,7

 

Poniedziałek

29.05.2017

Zupa kalafiorowa z natką pietruszki

1,7,9

Sos boloński

Makaron spaghetti

Gruszka

1,6,7,9,10

1,3

Wtorek

30.05.2017

Zupa pomidorowa z makaronem i natką pietruszki

1,3,7,9

Filet z indyka smażony

Ziemniaki z koperkiem

Mizeria

1,6,7,9,10

 

7

Środa

31.05.2017

Krupnik z natką pietruszki

1,9

Pieczeń wieprzowa duszona,sos

Pyzy drożdżowe

Surówka z młodej białej kapusty

1,9,10

1,3,7

9,10

Czwartek

01.06.2017

Zupa koperkowa

1,7,9

Risotto z warzywami(mięso wieprzowe mielone, papryka czerwona,pieczarki,włoszczyzna,ryż, przyprawy)

Jogurt owocowy

1,6,7,9,10

 

 

7

Piątek

02.06.2017

Zupa owocowa z makaronem

1,3

Filet rybny zapiekany

Ziemniaki puree

Surówka z kiszonej kapusty

1,3,4

7

10

Alergeny występujące w posiłkach:

1. Zboża zawierające gluten

2. Skorupiaki i prod. pochodne

3. Jaja i produkty pochodne

4.Ryby i produkty pochodne

5.Orzeszki ziemne ( arachidowe)

6. Soja i produkty pochodne

7. Mleko i produkty pochodne

8.Orzechy

9.Seler i produkty pochodne

10.Gorczyca i produkty pochodne

11.Nasiona sezamu i prod. pochodne

12.Dwutlenek siarki

13.Łubin

14.Mięczaki



 

Data

I danie

alergeny

II danie

alergeny

Poniedziałek

08.05.2017

Zupa ogórkowa z koperkiem

1,7,9

Polędwiczki drobiowe w sosie słodko-kwaśnym

Ryż

Jogurt owocowy

1,7,9,10

 

 

7

Wtorek

09.05.2017

Barszcz czerwony z makaronem

1,3,7,9

Kotlet mielony

Ziemniaki z koperkiem

Ogórek kiszony

Jabłko

 

1,3,6,9,10

 

 

Środa

10.05.2017

Zupa pomidorowa z zacierką i natką pietruszki

1,7,9

Żeberka wieprzowe duszone,sos

Ziemniaki

Buraczki tarte z chrzanem

1,7,9,10

 

7

Czwartek

11.05.2017

 

Rosół drobiowy z makaronem grandine(kuleczka) i natką pietruszki

1,3,9

Kurczak pieczony

Ziemniaki z koperkiem

Surówka z młodej białej kapusty

9,10

 

9,10

Piątek

15.05.2017

Grochówka

6,9

Filet z mintaja zapiekany

Ziemniaki puree

Surówka z kiszonej kapusty

1,3,4

7

10

Poniedziałek

15.05.2017

Zupa jarzynowa z natką pietruszki

1,7,9

Risotto z warzywami(mięso wieprzowe mielone,papryka czerwona,pieczarki,włoszczyzna,ryż, przyprawy)

Ogórek zielony

1,6,7,9,10

Wtorek

16.05.2017

Krupnik z natką pietruszki

1,9

Kotlet schabowy

Ziemniaki z koperkiem

Surówka wiedeńska(kapusta biała,marchew, ogórek kiszony,fasola konserwowa,przyprawy)

1,3,6,9,10

 

3,10

Środa

17.05.2017

Barszcz biały z makaronem

1,3,7,9

Filet rybny zapiekany

Ziemniaki puree

Surówka z modrej kapusty

1,3,4

7

3,10

Czwartek

18.05.2017

Zupa pomidorowa z ryżem i natką pietruszki

1,7,9

Medalion drobiowy

Ziemniaki z koperkiem

Sałata ze śmietaną i jogurtem naturalnym

1,3,7,10

 

7

 

 

Piątek

19.05.2017

Zupa pieczarkowa z natką pietruszki

1,7,9

Kopytka z cebulką

Kapusta kiszona gotowana

Banan

1,3,7

7,9,10

 

 

 

Alergeny występujące w posiłkach:

1. Zboża zawierające gluten

2. Skorupiaki i prod. pochodne

3. Jaja i produkty pochodne

4.Ryby i produkty pochodne

5.Orzeszki ziemne ( arachidowe)

6. Soja i produkty pochodne

7. Mleko i produkty pochodne

8.Orzechy

9.Seler i produkty pochodne

10.Gorczyca i produkty pochodne

11.Nasiona sezamu i prod. pochodne

12.Dwutlenek siarki

13.Łubin

14.Mięczaki

 

Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy:sól morska z magnezem,pieprz mielony, ziele angielskie, iść laurowy,majeranek,papryka słodka,papryka ostra,kwasek cytrynowy,czosnek świeży,czosnek granulowany,mieszanka warzywna(skład:marchew,cebula,pasternak,pietruszka,pietruszka nać),cukier waniliowy.

Z przyczyn niezależnych od kuchni jadłospis może ulec zmianie.


 

Data

I danie

alergeny

II danie

alergeny

Poniedziałek

24.04.2017

Kapuśniak z białej kapusty z natką pietruszki

1,7,9

Leczo(kiełbasa śląska,boczek wędzony,papryka czerwona,pieczarki,przyprawy)

Ryż

Jabłko

1,6,7,9,10

 

Wtorek

25.04.2017

Krupnik z natką pietruszki

1,9

Stek z cebulką

Ziemniaki z koperkiem

Sałata ze śmietaną i jogurtem naturalnym

 

1,6,7,9,10

 

7

 

Środa

26.04.2017

Zupa kalafiorowa z natką pietruszki

1,7,9

Pieczeń wieprzowa duszona,sos

Pyzy drożdżowe

Buraczki tarte z chrzanem

1,6,7,9,10

1,3,7

7

Czwartek

27.04.2017

 

Zupa pomidorowa z ryżem i natką pietruszki

7,9,10

Makaron penne z kurczakiem i brokułami

Mandarynka

1,3,7

Piątek

28.04.2017

Zupa owocowa z makaronem

1,3

Filet rybny z miruny smażony

Ziemniaki puree

Surówka z kiszonej kapusty

1,4

7

10

Czwartek

04.05.2017

Zupa ziemniaczana z natką pietruszki

1,7,9

Sos boloński

Makaron spaghetti

Rzodkiewka

1,6,9,10

1,3

 

 

Piątek

05.05.2017

Zupa pieczarkowa z natką pietruszki

1,7,9

Kluski leniwe z masłem

Jabłko

1,3,7

 

 

Alergeny występujące w posiłkach:

1. Zboża zawierające gluten

2. Skorupiaki i prod. pochodne

3. Jaja i produkty pochodne

4.Ryby i produkty pochodne

5.Orzeszki ziemne ( arachidowe)

6. Soja i produkty pochodne

7. Mleko i produkty pochodne

8.Orzechy

9.Seler i produkty pochodne

10.Gorczyca i produkty pochodne

11.Nasiona sezamu i prod. pochodne

12.Dwutlenek siarki

13.Łubin